Veiligheid

Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel. Niet alleen voor kleine incidenten, maar ook met de recentelijke terreuraanslagen in onze buurlanden in ons achterhoofd. Overheid en bedrijven werken daarom samen om criminaliteit tegen bedrijven en winkels terug te dringen. Dit gebeurt onder meer door de Taskforce overvallen en het project Veilig Ondernemen Keizerswaard.

Taskforce overvallen

Alle politieregio’s hebben extra aandacht voor de opsporing en het oppakken van overvallers. Ook houdt de politie verkeerscontroles en fouilleeracties op plekken waar veel overvallen zijn. Dit heeft ertoe geleid dat meer dan de helft van deze strafbare feiten in Nederland inmiddels wordt opgelost.

Veilig Ondernemen

Veilig Ondernemen is de laatste jaren in. Steeds meer zijn winkeliers er zich van bewust dat de overheid de criminaliteit niet meer alleen aan kan. Het Projectteam Veilig Ondernemen stimuleert gemeenten en winkeliersverenigingen tot het opzetten en uitvoeren van collectieve beveiligingsprojecten in met name winkelconcentraties en op bedrijfsterreinen. Het projectteam Veilig Ondernemen Keizerswaard is al jaren een succesvolle formule! Zo staan het management en winkeliers van ons winkelcentrum samen met de beveiliging in dagelijks contact met de Gemeente, Politie Rotterdam Rijnmond, Stadstoezicht, Stadsbeheer en RET om in te zetten op bijvoorbeeld winkeldieven. Maar worden er ook acties op touw gezet om fietsendiefstallen tegen te gaan en proberen wij zakkenrollerij en overlast gevende personen tot een minimum te beperken. Ook behoren (overval)preventietrainingen voor winkelpersoneel tot de vaste items. Buiten deze dagelijkse acties organiseert het projectteam Veilig Ondernemen Keizerswaard een aantal keren per jaar een dag- en een avondschouw waar het projectteam de buitenruimte controleert op 'schoon, heel en veiligheid'.

Afrekenen met winkeldiefstal

Veel winkels in Winkelcentrum Keizerwaard zijn aangesloten bij de Stichting Overlastdonatie (SODA) of bij Afrekenenmetwinkeldieven. Bij winkeldiefstal wordt verzocht een formulier in te vullen waarmee een vergoedingsbedrag bij een dief geïnd wordt.

Training aanpak geweld

Een aantal keer per jaar stelt Winkelcentrum Keizerswaard het winkelcentrum als oefenlocatie ter beschikking aan onze veiligheidsdiensten. Onze veiligheidsdiensten hebben bij grote incidenten een taak en daarbij is het essentieel dat zij blindelings op elkaar ingespeeld zijn. In een uitdagend scenario krijgen de veiligheidsdiensten te maken met situaties die verband houden met de aanpak van geweld. Oefenen in winkelcentra creëert waardevolle informatie.