GALERIE KEIZERSWAARD:

Vanaf aankomende vrijdag slaan diverse kunstenaars de handen inéén gedurende de feestmaand en presenteren aan u 'Galerie Keizerswaard'.
Het voormalige pand van D-Reizen (Keizerswaard 95) heeft namelijk een ware metamorfose ondergaan en is t/m 23 december omgetoverd tot een tijdelijke expositieruimte. U vindt er o.a. Fotografie, Schilderijen, Keramiek, Boekbinderij, Vlakglas en nog veel meer.

Speciale dank gaat op voorhand uit naar de eigenaar van dit pand (Amstelkroon Vastgoed) die dit initiatief mede mogelijk maakt.

 

Openingstijden:
De galerie is iedere vrijdag en zaterdag geopend in de periode van vrijdag 17 november t/m zaterdag 23 december. 
De openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur. 
De officiële opening, door cultuurscout Marliza Driessen, zal op zaterdag 25 november a.s. zijn om 14.00 uur.

Welke exposanten treft u aan:

Theo Albers met fotografie
Theo Albers presenteert een serie Rotterdamse gebouwen, gefotografeerd vanuit een kikvorsperspectief tegen een zwarte achtergrond waardoor de grote kolossen haast surrealistisch loskomen van hun context. Menselijk leven is ver te zoeken, het gebouw - en daarmee het beeld - is welhaast perfect zonder de sporen van de gebruikers. Dat gevoel wordt versterkt door de plekken waar het licht soms valt, spots die lijken te zoeken over het oppervlak, je vermoedt een helikopter met zijn schijnwerpers ergens buiten het beeld.

http://www.theoalbers.nl/

 
Ferry Albers – Hendriks met schilderijen
Ferry Albers – Hendriks is aanwezig met een serie kleurrijke doeken. Met vormen en kleuren drukt zij zichzelf uit in een creatie die de fantasie van de toeschouwer moet prikkelen. Kleuren zijn heel belangrijk om positieve ideeën uit te dragen en de wereld wat vrolijker te laten lijken. Het is zeker niet de bedoeling om een mooi schilderij te maken, maar om uitdrukking te geven aan wat een idee bij haar teweegbrengt.

http://www.ferryalbers.com/

 
Corrie Giltay met vlakglas
Corrie Giltay werkt sinds 2002 met vlakglas, en beheerst diverse technieken, zoals Tiffany, glas in lood, en glas-fusing (versmelten van meerdere lagen glas in een speciale glasoven). Zij is autodidact en haalt haar inspiratie uit de natuur.

www.glaskunst-dsjorbeau.nl

 
Henriette Corpeleijn met boekbinderij
Nadat Henriette Corpeleijn op verschillende manieren in contact was gekomen met boekbinden werd ze enthousiast voor het vak. Ze heeft verschillende opleidingen gevolgd om zowel het boekbinden, kartonnage als boekrestauratie onder de knie te krijgen. 

Inmiddels heeft ze naast haar diploma's ook een mooi atelier in Spijkenisse en kunt u bij haar terecht voor het binden van nieuw werk, een doos, cassette, foedraal of passe-partouts maar ook herstel of restauratie van uw dierbare boek.

www.atelier-Anchamedus.nl

Nico de Vries met schilderijen
Nico is in zijn werkzame leven bezig geweest met de aankleding van winkelcentra; hierbij kwam zijn creativiteit goed tot uiting in werkelijk schitterende decoraties die beleving en sfeer brachten. Deze decoraties waren vaak gebaseerd op dierenthema’s; dieren ontroerden Nico namelijk reeds op jonge leeftijd en dat is altijd zo gebleven. Nico is ondertussen gepensioneerd waardoor hij zich volledig kan richten op zijn grote passie, namelijk schilderen. Met name dieren vertolken hierin vaak de hoofdrol. Nico doet dat voornamelijk op basis van olieverf, waardoor er diepe en warme tinten ontstaan. Nico’s werken zijn zo verbluffend mooi, dat hij daar menigeen mee weet te ontroeren. Nico is als stylist verantwoordelijk voor Galerie Keizerswaard.


John Buys met keramiek
15 jaar geleden is John in aanraking gekomen met keramiek. Wat John hier zo in aansprak zijn de mogelijkheden die klei biedt. Je kan er alle kanten mee op. Gedurende het proces kan nog volop worden bijgestuurd, waardoor het eindproduct vaak anders is dan van te voren bedacht. Dat maakt het extra uitdagend! John werkt zijn creaties altijd af met glazuur, wat voor een mooie diepe kleur zorgt. John heeft zijn opleiding genoten bij SBW en exposeert minimaal twee keer per jaar in ‘het Buytenland van Rhoon’. John is de initiatienemer van Galerie Keizerswaard.